011 244 0873 Radno vreme: Pon-Pet 10-18h, sub 10-14h

Lenovo Y500 Modularni laptop

Lenovo Y500 Modularni laptop

  Lenovo Y500 je prvi laptop na našem tržištu koji pruža ozbiljne gejming performanse za cenu od oko 1000 evra. Većina današnjih gejming laptopova te cene nude performanse lošije čak i od 40% povoljnijeg desktopa, što znači da većinu igrica neće pokretati na najvišim detaljima, a modeli sa stvarno jakim karticama koštaju preko 1500 evra. Možda ćete reći “Ko ima 1000 evra da dâ na laptop ima i još 500”, ali pojava laptopa kao što je Lenovo Y500 dosta menja situaciju, jer odjednom tu je ozbiljna alternativa dekstopu, budući da za ovu cenu dobijate grafiku na nivou desktop GTX660, i7 procesor gotovo identičan onom na desktopu, kvalitetan ekran i Windows 8.

 

Tajna izuzezne ekonomske privlačnosti ovog modela je to što su u laptop dosta tanji i lakši od konkurencije ugrađene dve GT650M grafičke karte koje rade u SLI modu, jedna na krajnjem levom a druga na krajnjem desnom delu laptopa.     Grejanje i buka su zanemarljivi u odnosu na druge gejming laptopove koje smo koristili a frejmrejt je na nivou GTX680M, dakle prva klasa čak i po najstrožijim kriterijumima. Jedna grafička karta GT650M često se ugrađuje u so-called gejming laptopove, ali istina je da tek SLI omogućava ovoj karti, inače veoma sličnoj dekstop GT650 modelu, da se iskaže. Rezultat je preko 50 frejmova u najzahtevnijim igrama a veliku ulogu u tom skori ima i i7-3620QM. Laptop poseduje HDD+SSD, svetleću tastaturu, HD kameru i 8GB RAM.  

 

Čak i da je to sve, Y500 ( http://pcpractic.rs/pretraga/index/?q=y500 )  bi zaslužio da bude pomenut na ovim stranama, ali ono što ga stvarno čini drugačijim je modularnost. Danas se, ako naručujete iz inostranstva (neisplativo), može dobiti gotovo bilo koja konfiguracija u bilo kojoj šasiji, ali nije to u pitanju. IBM je još davno eksperimentisao sa laptopovima u koje sami možete dodavati komponente, a da to nisu samo memorija i hard disk i Lenovo je nasledio taj projekat. Y500 je tako dizajniran da se njegove grafičke karte mogu izvaditi (ako izvadite obe ostajete na Intel grafici) i zameniti DVD drajvom, dodatnim diskom ili ventilatorima. Vrlo praktično rešenje ako želite da privremeno prikačite treći hard disk ili DVD i potom ponovo startujete vaš dragi SLI.        

Made Of Wood -> HIT

AKCIJE I POPUSTI