011 244 0873 Radno vreme: Pon-Pet 10-18h, sub 10-14h

BlackBerry Q10 - najbolja opcija za BlackBerry fanove

BlackBerry Q10 - najbolja opcija za BlackBerry fanove

BlackBerry Q10 je drugi BlackBerry 10 uređaj koji je lansiran u Sjedinjenim Državama i zahvaljujući QWERTY tastaturi čini se da je u pitanju uređaj koji su fanovi "blekberija" dugo čekali.

Pozadina uređaja je blago zaobljena i prekrivena mekanim slojem koji je glatkiji od plastičnih poleđina ranijih "blekberija".

BlackBerry Q10 ima dual-core 1.5 GHz Cortex-A9 procesor, dimenzije su 119.6 x 66.8 x 10.4 mm, a težak je 139 g.

Telefon ima 2 GB RAM memorije, koja može da se proširi na 16 GB sa mikro SD karticom, zadnju kameru od 8 megapiksela i prednju od 2 megapiksela.

Najbolji deo telefona je upravo QWERTY tastatura u četiri reda, prostranija nego uobičajene "blekberi" tasture, zahvaljujući većem ekranu. Uz tastaturu, Q10 ima i ekran osetljiv na dodir.

Super AMOLED ekran je veličine 3.1 inča, rezolucije 720 x 720 piksela i  lako ga je videti pod direktnim sunčevim zracima.

Mikro USB i HDMI priključak je sa leve strane telefona, 3.5mm priključak za slušalice i dugme za paljenje su na vrhu, dok je na desnoj dugme za podešavanje jačine zvuka.

Telefon koristi BlackBerry 10 operativni sistem, koji predstavlja kompletnu preradu ranijeg BB softvera.

Q10 poseduje i "Blekberi hab", portal gde možete da vidite sva vaša obaveštenja u jednom univerzalnom "kontejneru", uključujući imejl, Fejsbuk, Tviter i BBM notifikacije.

Zahvaljujući procesoru od 1,5 GHz i 2 GB RAM-a, aplikacije se brzo otvaraju a skrolovanje je glatko.

Što se tiče baterije, zbog manjeg ekrana, može da izdrži dan, dan i po. U periodu od 7 do 23 sata telefon je korišćen za dva imejl naloga, pretraživanje interneta, igranje igrica i čitanje Tvitera, i nakon toga na telefonu je ostalo između 20 i 30% baterije.

Made Of Wood -> HIT

AKCIJE I POPUSTI